Convolvulus boissieri

Convolvulus boissieri er en lav vindel fra sentrale Spania og Balkan, der den vokser på kalkgrunn i 1770 – 2000 meters høyde. Den blir 5- 10 cm høg og danner en ganske løs tue eller heller et teppe. Blomsterfargen kan variere fra mørkere rosa til kvit. Den liker en veldrenert plass i full sol, men ikke for skrinn jord. Hos meg står den i kanten av grusbedet der røttene når ned i god jord, og der liker den seg godt. Den oppfører seg fint, ikke ugressaktig som sine viltvoksende slektninger her i landet. Det har heller ikke vært problem med overvintringen.

C. boissieri formeres med frø om våren. Frøene bør legges i bløt over natta før man sår dem. Den kan også formeres ved stiklinger senere på sommeren. Jeg har aldri sett den til salgs i vanlige hagesenter… man nå nok ty til hagegale om man vil ha tak i den. Dessverre ble det ikke frø på min plante i år.

Vindlene hører til i vindelfamilien (Convolvulaceae) sammen med bl.a . Ipomoea. De finnes over det meste av Europa og tempererte Asia. Noen sorter finnes også i Nord-Afrika og i Sør-Amerika